Zapečená telecí játra na francouzských toastech s křupavými hřiby

Suroviny pro 4 osoby:

Způsob přípravy

Uvařené hřiby nakrájíme na plátky a osmažíme lehce na rozpáleném olivovém oleji. Až houby zčervenají, přidáme najemno nakrájenou šalotku, brandy, tymián, sůl, pepř a případně ještě kapku olivového oleje.

Nakrájíme bagetu na osm plátků, obalíme v rozšlehaných vejcích a skořici a smažíme po obou stranách dozlatova.

Očištěná a omytá játra rozdělíme na osm částí, posypeme moukou a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení dochutíme solí a pepřem.

Usmažená játra a křupavé hřiby uložíme na toasty. Vše posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme na chvíli zapéct v troubě, dokud se sýr lehce nerozpustí.

Salát smícháme s cherry rajčátky a francouzským dresinkem, který si připravíme podle receptu na obalu.

Topinky s játry a hříbky podáváme se salátem.