Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
Americký dýňový koláč
Těsto na koláč
- 1 lžička Skořice mletá Avokádo
- 125 g másla
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička pomerančové kůry
Dýňová náplň
- 3 lžíce medu
- 2 vejce
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 ks Dýně hokkaido
- 3 lžíce javorového sirupu
- 100 ml pomerančové šŤávy
Způsob přípravy
Suroviny na koláč zpracujeme a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice. Dýni zbavíme dužiny se semínky a nakrájenou na kostky uvaříme. Přebytečnou vodu odlijeme a dýni rozmačkáme na pyré. Do pyré zamícháme vše kromě ořechů. Kulatou koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Formu těstem vyložíme a vytvoříme okraje. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a bohatě poklademe ořechy. Koláčovou náplň nalijeme na těsto. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut. Podáváme se lžičkou zakysané smetany, zakápnuté javorovým sirupem.