Teplý salát ze smažených lišek s chřestem a grilovanými krevetami

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžičky koření Tymián Avokádo
  • 50 ml bílého vína
  • sůl podle chuti
  • 50 g parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • citrónová šťáva
  • 50 ml olivového oleje na smažení
  • 600 g čerstvých lišek
  • 20 hlaviček bílého chřestu
  • 100 g oloupaných rajčat bez semen
  • 1 svazek čerstvého fenyklu
  • 200 g oblíbených salátů
  • 80 g oblíbených klíčků
  • 1 lžíce pražených slunečnicových semínek
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • 3 jarní cibulky, i s natí
  • 200 g krevet

Způsob přípravy

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou zelenou cibulku, přidáme očištěné a omyté lišky, poté česnek a následně vlijeme bílé víno. Přidáme postupně máslo, citrónovou šťávu (dle chuti), nasekaný fenykl. Lišky dochutíme tymiánem, solí a čerstvě rozdrceným pepřem. Přidáme na hrubé kostky nakrájená rajčata a hlavičky chřestu.

Saláty potrháme, promícháme s klíčky a ukládáme na talíř.

Krevety posypeme pepřem, krátce grilujeme a poté nakrájíme na plátky.

Teplé usmažené lišky podáváme na salátech s klíčky, na to položíme krevety. Těsně před servírováním posypeme salát slunečnicovými semínky a parmazánem.