Smažené pirohy s houbami a čerstvě nastrouhaným parmazánem

Suroviny pro 4 osoby:

Těsto

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g mouky
  • 1 žloutek
  • špetka soli

Způsob přípravy

Omyté a očištěné houby osmažíme lehce na rozehřátém oleji. Na konci smažení přidámena kostky nakrájenou cibuli a koňak. Vše dochutíme česnekovou solí, pepřem, tymiánem a fenyklem. Houby necháme odležet na chladném místě, a když vychladnou jemně nakrájíme pomeleme na masovém strojku s většími dírkami. Část (1/4) nádivky si můžeme odložitna ozdobu.

Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme trochu odležet. Poté vyválíme plát a z něho pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme náplň, přeložíme a okraje dobře slepíme.

Takto připravené pirohy vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na másle.

Pak posypeme zbývajícími houbami smíchanými s rajčaty nakrájenými na kostičky a nastrouhaným parmazánem.