Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Vaření
Smažené pirohy s houbami a čerstvě nastrouhaným parmazánem
Suroviny pro 4 osoby:
- 300 Pepř černý mletý Avokádo
- 1 špetka koření Tymián Avokádo
- 1 Česneková sůl Avokádo
- 80 ml olivového oleje
- 1 ks cibule
- 300 g hub
- 50 ml brandy
- 0.5 lžičky sušeného fenyklu
- 2 oloupaná rajčata
Těsto
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 g mouky
- 1 žloutek
- špetka soli
Způsob přípravy
Omyté a očištěné houby osmažíme lehce na rozehřátém oleji. Na konci smažení přidámena kostky nakrájenou cibuli a koňak. Vše dochutíme česnekovou solí, pepřem, tymiánem a fenyklem. Houby necháme odležet na chladném místě, a když vychladnou jemně nakrájíme a pomeleme na masovém strojku s většími dírkami. Část (1/4) nádivky si můžeme odložitna ozdobu.
Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme trochu odležet. Poté vyválíme plát a z něho pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme náplň, přeložíme a okraje dobře slepíme.
Takto připravené pirohy vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na másle.
Pak posypeme zbývajícími houbami smíchanými s rajčaty nakrájenými na kostičky a nastrouhaným parmazánem.