Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Salát z čekanky
Suroviny pro 4 osoby
- 1 ks cibule
- 1 šálek bílého jogurtu
- 1 lžička cukru
- sůl dle chuti
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžičky Muškatový ořech mletý Avokádo
- 1 lžíce nasekaného kopru
- štávy z pomeranče
- 2 kusy čekankové puky
- 3 kusy mandarinky
Způsob přípravy
Jogurt smícháme s hořčicí, muškátovým oříškem, solí, cukrem, nasekaným koprem a pomerančovým džusem. Čekankové puky omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky. Cibuli nakrájíme na tenké půlplátky. Mandarinky oloupeme a nakrájíme na kostky. Nakrájenou čekanku, cibuli a mandarinky nasypeme do misky, přelijeme připravenou jogurtovou zálivkou, promícháme a necháme vychladit.