Pečené filé z lososa na zlaté krustě se smaženými liškami a salátem Pak Choi

Suroviny pro 4 osoby:

  • kořenící směs Ryby Avokádo
  • 200 g lišek
  • 100 g cherry rajčátek nakrájených na kousky
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 2 šalotky nakrájené na kostičky
  • citrónová šťáva
  • 100 g salátu Pak Choi
  • 4 lžíce tmavého krému balsamico
  • 4 x 180 g filé z lososa bez kůže

Krusta:

Způsob přípravy

Omyté a očištěné filé z lososa posypeme přípravkem Ryby, pokapeme citrónovou šťávou, naložíme do olivového oleje a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.

Všechny ingredience pro přípravu krusty důkladně promícháme, necháme vychladnout a následně rozdělíme na 4 části.

Naloženou rybu smažíme po obou stranách dozlatova a položíme na plech. Na každou porci lososa klademe krustu a pečeme 10 minut v rozehřáté troubě při 180° C. 

Na rozehřátém oleji s máslem smažíme lišky s šalotkou, česnekem, salátem Pak Choi a cherry rajčátky. Vše dochutíme solí a pepřem, a pak přeložíme na talíř.

Lososa podáváme s liškami a salátem a pokropíme tmavým krémem balsamico.