Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Smažení
Pečené filé z lososa na zlaté krustě se smaženými liškami a salátem Pak Choi
Suroviny pro 4 osoby:
- kořenící směs Ryby Avokádo
- 200 g lišek
- 100 g cherry rajčátek nakrájených na kousky
- 1 lžíce másla
- 4 lžíce oleje
- 2 šalotky nakrájené na kostičky
- citrónová šťáva
- 100 g salátu Pak Choi
- 4 lžíce tmavého krému balsamico
- 4 x 180 g filé z lososa bez kůže
Krusta:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sul
- 80 g sýra niva
Způsob přípravy
Omyté a očištěné filé z lososa posypeme přípravkem Ryby, pokapeme citrónovou šťávou, naložíme do olivového oleje a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.
Všechny ingredience pro přípravu krusty důkladně promícháme, necháme vychladnout a následně rozdělíme na 4 části.
Naloženou rybu smažíme po obou stranách dozlatova a položíme na plech. Na každou porci lososa klademe krustu a pečeme 10 minut v rozehřáté troubě při 180° C.
Na rozehřátém oleji s máslem smažíme lišky s šalotkou, česnekem, salátem Pak Choi a cherry rajčátky. Vše dochutíme solí a pepřem, a pak přeložíme na talíř.
Lososa podáváme s liškami a salátem a pokropíme tmavým krémem balsamico.