Pappardelle s listovým špenátem a sušenými rajčaty

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžic směsi Špagety Avokádo
  • 70 g sušených rajčat
  • 80 g parmazánu
  • 150 g sýra gorgonzola
  • 250 ml smetany 36%
  • 300 g vařené těstoviny pappardelle
  • 1 ks cibule nakrájené na kostičky
  • olej
  • 1 stroužek česneku, prolisované
  • 200 g omytého čerstvého špenátu

Způsob přípravy

Cibuli a česnek osmahneme v  oleji, zalijeme bílým vínem, přidáme sýr a vaříme na mírném plameni, dokud se sýr nerozpustí. Zalijeme smetanou a okořením přípravkem Špagety Avokádo. Na závěr přidáme nasekaný špenát a sušená rajčata.

Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě s olivovým olejem. Servírujeme těstoviny s omáčkou posypané strouhaným parmazánem. Můžeme ozdobit piniovými oříšky