Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Smažení
Marinovaná prsa z perličky s hříbky v gorgonzolové omáčce
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 60 g sušených rajčat
- 50 ml bílého vína
- 1 cibule
- 320 g hříbků
- 80 g sýra gorgonzola
- 500 ml smetany 36%
- 4 x 160 g prsa z perličky
Marináda:
- Hořčice bílá celá Avokádo
- 3 kuličky Jalovec celý Avokádo
- Paprika sladká mletá Avokádo
- Tymián Avokádo
- 100 ml olivového oleje
Způsob přípravy
Omyté a očištěné prsa osušíme papírovým ubrouskem a naložíme v olivovém oleji s jalovcem a ostatním kořením (špetka od každého druhu) a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
Omyté a očištěné houby lehce osmažíme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, bílé víno a nastrouhaný sýr gorgonzola. Když se sýr rozpustí, zalijeme smetanou, krátce dusíme, pak přidáme nakrájené na tenké proužky sušená rajčata. Vše dochutíme česnekovou solí a pepřem.
Vyjmeme maso z chladničky, osušíme z marinády a opečeme na grilu asi 10 minut po obou stranách.
Perličku nakrájíme na plátky a ukládáme na teplé hříbky.