Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Pizza s rukolou, sýrem ricotta a sušenými rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
- kořenící směs Pizza Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 8 plátků parmské šunky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 500 g hladké mouky
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml vlažné převařené vody
- 40 g čerstvého droždí
- 200 g sýru ricotta
- rukola
Způsob přípravy
Do 200 ml vlažné vody nadrobíme droždí a přidáme cukr, zamícháme a necháme vzejít kvásek (10 minut). Do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme olej a kvásek a důkladně promícháme. Pak těsto přeneseme na pomoučený vál a hněteme asi 15 minut. Z dobře zpracovaného těsta vytvoříme kouli, přikryjeme utěrkou a necháme kynout po dobu 1 hodiny na teplém místě.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 kusy a rozválíme dokulata (tloušťka těsta asi 0,5 cm). Těsto potřeme rajčatovým protlakem a pak na něj klademe plátky šunky, sýr ricotta a posypeme přípravkem Pizza. Pečeme 15 minut při teplotě 200 °C. Hotovou pizzu posypeme rukolou.