Aromatické lišky s cherry rajčátky a s marinovaným tuňákem z pánve

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 lžička koření Tymián Avokádo
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 ml bílého vína
  • několik snítek čerstvého fenyklu
  • 600 g lišek
  • 1 nakrájená cibule
  • 12 cherry rajčátek nakrájených na kousky
  • 50 g másla
  • sůl dle chuti
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • 4 x 80 g filé z tuňáka bez kůže
  • cukr dle chuti

Marináda

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička nasekaného nakládaného zázvoru
  • 1 lžička kořenící pasty Sambal Oelek

Způsob přípravy

Omyté filé z tuňáka naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z uvedených surovin. Marinujeme asi 2 hodiny. Filé pak smažíme po obou stranách a následně necháme odležet na teplém místě.

Lišky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Houby osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a dále smažíme 3 minuty. Při konci smažení přidáme cherry rajčata, máslo a lžíci tymiánu. Vše dochutíme solí, pepřem a trochou cukru.

Připravené lišky podáváme se šťavnatou svíčkovou z tuňáka,  nakrájenou na plátky .