Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Houbová krémová polévka s nudlemi
Suroviny pro 4 osoby:
- Kmín mletý Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Bylinková sůl Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany 36%
- 50 ml brandy
- 0.5 najemno nakrájené cibule
- 200 g na plátky nakrájených vařených hříbů
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 160 g vařených širokých nudli
Způsob přípravy
Nakrájené houby osmažíme s cibulí a česnekem na rozehřátém oleji. Při konci smažení podlijeme brandy. Až se alkohol odpaří, přidáme všechno do vroucího vývaru. Několik hříbků necháme na ozdobu. Polévku dochutíme solí, pepřem, kmímen a tymiánem.
Když houby změknou, polévku důkladně rozmixujeme, zalijeme smetanou a znovu přivedeme k varu.
Podáváme s nudlemi a osmaženými hříbky.