Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Vaření
Krémová dýňová polévka se zázvorem a kokosovým mlékem
Suroviny pro 4 osoby:
- Zázvor mletý Avokádo
- Kari indické Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička pasty sambal oelek
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce pražených dýňových semínek
- 2 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- 1/4 oloupané a očištěné dýně
- 1 oloupaná mrkev
- 100 ml suchého bílého vína
- 100 ml pomerančového džusu
- několik snítek čerstvého koriandru
- pepř dle chuti
Způsob přípravy
Dýni a mrkev nakrájíme na kostky a krátce osmažíme v kastrolu na rozehřatém oleji a másle. Následně přidáme nasekaný česnek. Vše zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, bílým vínem a pomerančovým džusem. Vaříme, až zelenina bude měkká.
Polévku dochutíme solí, pepřem, kari, zázvorem a pastou sambal oelek, následně důkladně rozmixujeme a přecedíme přes síto.
Horkou polévku podáváme posypanou nasekaným koriandrem a dýňovými semínky.