Vepřové karbanátky na jehle se salátem z cibule a papriky

Suroviny pro 4 osoby:

Omáčka

Salát

Způsob přípravy

Omyté a očištěné maso osušíme papírovým ubrouskemnakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmažíme na olivovém oleji dosklovita, na konci přidáme nasekaný koriandr. Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme vychladlou cibuli, kořenící přípravek Mleté maso a trochu česnekové soli podle chuti. Mleté maso musí tvořit hladkou, jednotnou hmotu. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do dvou smíchaných jogurtů přidáme oloupané a nastrouhané okurky, kořenící přípravek Tzatziky a nasekanou mátu.

Nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme na grilu, pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu pak zalijeme Bylinkovou zálivku připravenou podle pokynů na obalu. 

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a barevným salátem.