Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Smažení
Čína z hlívy
Suroviny pro 4 osoby:
- Česnek sušený Avokádo
- Skořice mletá Avokádo
- Houbové koření Avokádo
- 100 ml bílého vína
- olej
- sůl dle chuti
- 400 g kuřecího masa
- 300 g hlívy ústřičné
- 200 g mražených zelených fazolek
- 3 lžíce škrobové moučky
- 5 lžic sójové sladkokyselé omáčky
Způsob přípravy
Kuřecí maso a hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce osolíme, ochutíme Houbovým kořením, skořicí a chilli a necháme chvilku odpočinout. Rozmražené fazolky překrojíme na půlky.
Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou. Následně zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme fazolky, víno a sójovou omáčku a povaříme.
Nakonec můžeme ještě dochutit česnekem, solí a chilli dle chuti.
Podáváme s rýží.