Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Dušení
Rybí kari
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 lžičky směsi Kari indické Avokádo
- 3 cibule
- 200 g bílého jogurtu
- olej
- sůl dle chuti
- 500 g ryby bez kostí
Způsob přípravy
Velké kousky rybího masa zalijeme bílým jogurtem a necháme v lednici hodinu odpočinout.
Nasekanou cibulku orestujeme na oleji dozlatova. Do hluboké teflonové pánve vložíme rybu s jogurtem, cibuli, okořeníme přípravkem Kari indické, osolíme a opatrně promícháme. Na mírném plameni dusíme až je ryba měkká.
Vhodná příloha je rýže, brambory či pečivo.