Paštika s hřiby a omáčkou ze sušených švestek

Suroviny na cca 1 kg paštiky:

Švestková omáčka:

Způsob přípravy

Bůček a cibuli nakrájíme na kostky, osmažíme a následně přidáme pokrájené maso, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a majoránku. Vše dusíme doměkka, při konci vaření přidáme spařené játra a housku. Všechny ingredience dusíme 15 minut a necháme 12 hodin odležet na chladném místě.

Maso dvakrát přemeleme, aby bylo jemné, přidáme nasekané vařené houby, vejce, sůl, pepř a mletý zázvor. Připravenou hmotu dáme do pečící nádoby, důkladně naklepeme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 40 minut ve vodní lázni.

Švestky dusíme v červeném víně s kořenícím přípravkem Svařené víno. Jakmile se alkohol částečně odpaří, vše důkladně rozmixujeme, prolisujeme přes síto a necháme vychladnout.

Paštiku nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou.