Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou, avokádem a balsamico-kaparovou omáčkou

Suroviny pro 4 osoby:

Balsamico-kaparová omáčka

  • 50 g sušených rajčat
  • 50 ml olivového oleje (můžeme použít olivový olej ze sušených rajčat)
  • 10 g kaparů v nálevu
  • 20 ml octu balsamico
  • 1 lžička bazalky

Způsob přípravy

Všechny ingredience pro výrobu omáčky důkladně promícháme a dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Zeleninu naložíme v olivovém oleji a grilovacím koření, osolíme a přidáme čerstvě mletý černý pepř. Zeleninu opečeme na grilu po každé straně a proložíme ji plátky sýra mozzarella a avokádem. Z připravené zeleninové směsi vytvarujeme dortíky, které podáváme s balsamico-kaparovou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.